inbeten gordijnen stomen

Werkwijze

U wilt uw gordijnen laten stomen wat nu?
U kunt met ons bellen, whatsappen, mailtje sturen of een online order plaatsen. Wij nemen dan met u contact op, om de afspraak in te plannen en wat zaken te bespreken.

Een extra service die wij aanbieden is dat wij uw gordijnen van de rails af komen halen en na het reinigen wij de gordijnen weer netjes komen terug ophangen.

Gratis ophaal- en bezorgservice.

Afhaal- en ophangservice.

Nadat wij de gordijnen bij u hebben opgehaald zullen wij uw gordijnen inspecteren en opmeten. Zodat wij u een exacte prijs kunnen geven voor het stomen van uw gordijnen. Als dit akkoord is gaan wij kijken wat de beste en veiligste manier is om uw gordijnen schoon te maken (stomen of wassen). Zodat ze weer fris en bacteriën (huismijt) vrij zijn. 

Na het reinigen voeren wij nog een controle uit over uw gordijnen, bijvoorbeeld of de zoom niet heeft losgelaten en of alle plooien en haakjes nog goed zijn. Indien nodig zullen wij dit repareren. 

Daarna werken wij uw gordijnen op een speciale manier af zodat de gordijnen er weer mooi glad en netjes uit zien, zodat de gordijnen weer kreukvrij hangen en u weer kunt genieten van uw mooie schone kostbare gordijnen en/of vitrage. 

Hoe worden de gordijnen opgemeten

Bij het opmeten van uw gordijnen en/of vitrage meten wij altijd van boven naar beneden (lengte) en aan de onderkant van de gordijnen van links naar rechts (breedte). 

Bijvoorbeeld: Uw gordijnen zijn van boven naar beneden 2,10 meter hoog en aan de onderkant gemeten zijn de gordijnen 1,50 meter lang.

2,10m x 1,50m = totaal 3,15m2 (vierkante meter).

Als wij het aantal vierkante meter (m2) weten van de gordijnen gaan wij kijken uit wat voor materiaal de gordijnen bestaan (katoen, linnen, zijde, velours gordijnen enz.) en uit hoeveel lagen het gordijn bestaat (zon verduisterende gordijnen, isolerende gordijnen enz).

Dan weten wij precies hoe wij uw gordijnen moeten schoonmaken en uit hoeveel werk dit zal bestaan en wat de kosten zullen zijn.

gordijnen opmeten

Kosten gordijnen stomen

De kosten van het stomen van uw mooie kostbare gordijnen zijn afhankelijk van het totaal aantal m2 (vierkante meter) gordijnen en uit wat voor materialen en uit hoeveel lagen de gordijnen bestaan. 

Hiervoor wordt de lengte en de breedte van het gordijn opgemeten. Wij meten de gordijnen altijd vooraf op zodat wij u precies kunnen vertellen over het aantal m2 en de exacte prijs voor het stomen van uw gordijnen. 

Linnen gordijnen brengt bijvoorbeeld meer aandacht en werk met zich mee dan bijvoorbeeld katoenen gordijnen. Vandaar dat de prijzen verschillen per gordijn soort.

Gordijnen stomen kosten
Gordijnen stomen

Indicatie prijs gordijnen stomen per vierkante meter (m2):

  • Ongevoerde gordijnen v.a. €6,50
  • Overgordijnen stomen v.a. €7,50
  • Gevoerde gordijnen v.a. €7,50
  • Linnen gordijnen v.a. €7,45
  • Velours gordijnen v.a. €8,50
  • Verduisterende gordijnen stomen v.a. €8,50
  • Vitrage stomen v.a. €4,85
  • Inbetween gordijnen stomen v.a. €5,75
  • Vouwgordijnen stomen v.a. €8,50

Gratis ophaal- en bezorgservice.

Afhaal- en ophangservice.

Het reinigingsproces

Voor het schoonmaken van uw gordijnen is “stomen” eigenlijk niet de juiste benaming. Uw gordijnen worden chemisch gereinigd in onze stomerij machine. Uw gordijnen gaan in een grote gesloten machine. Het lijkt op een hele grote wasmachine. Echter met het chemisch reinigen wordt geen water gebruikt maar een speciale vloeistof. 

Wij van gordijnenstomen.nl gebruiken de vloeistof “KWL”. Dit is het meest milieuvriendelijke vloeistof dat er bestaat op de markt. 

Veel andere bedrijven gebruiken nog bijvoorbeeld “PER” (Perchloorethyleen). 

PER is een zeer chemische vloeistof wat schadelijk is voor het milieu en uw gezondheid. Ook voor uw gordijnen is dit een zeer agressief middel. Het kan voorkomen dat uw gordijnen hun mooie kleur verliezen, erg kunnen ruiken en zelf kunnen vergrauwen en heel ruw aan gaan voelen. 

KWL daarentegen is een zeer milde vloeistof wat bijna volledig geurloos is, wat zorgt dat de mooie kleuren worden behouden en uw gordijnen zeer zacht aan voelen na het reinigen. En dit is precies wat u wilt!

Na het reinigingsproces “stomen” worden de gordijnen handmatige afgeperst “gestreken” op onze pers machine. Hiermee strijken wij alle kreukels weer uit de gordijnen. Zodat de gordijnen weer kreukvrij voor uw ramen hangen.

gordijnen reinigen

Wat zeggen onze klanten.

Gordijnen worden na een bepaalde tijd altijd erg stoffig en vet. Door de top service van Brice kunnen ze er weer tijden tegenaan. Bedankt! 🙂

Arnold

Na een tijdje dubben om nieuwe gordijnen aan te schaffen, heb ik besloten om ze te laten reinigen. Dit bleek een erg goede keuze, want mijn gordijnen zijn weer als nieuw door Gordijnenstomen.nl.

Stefan
×