Gordijnen reinigen: wanneer en hoe vaak doe je dat?

Heb jij je wel eens afgevraagd wanneer je voor het laatst je gordijnen en vitrage schoon hebt gemaakt? Als dat zo is, wees dan niet ongerust, je bent niet de enige. Gordijnen reinigen is geen onderdeel van de schoonmaakroutine van de meeste mensen. Het is zo makkelijk om te vergeten dat gordijnen en vitrage, net als elk ander onderdeel van je huis, een schoonmaakbeurt nodig hebben. Dit wordt echter vaak gezien als een lastige taak, omdat het een vermoeiend en tijdrovend proces is. Maar het goede nieuws is, dat het niet zo ingewikkeld hoeft te zijn. Het kan gewoon een deel van je schoonmaakroutine worden! Laten we eens uitzoeken wat de beste manier is om je gordijnen te reinigen.

Hoe vaak is het nodig om je gordijnen te reinigen?

Helaas is er geen eenduidig antwoord op deze vraag, omdat het antwoord afhangt van een aantal factoren.

Ten eerste, als er binnen je gezin allergieën voorkomen, kan het nuttig zijn om je gordijnen regelmatig te wassen. Hiermee voorkom je een opeenhoping van stof en bacteriën. Het schoonmaken van gordijnen zorgt er ook voor dat vieze geurtjes verdwijnen en dat de gordijnen weer fris ruiken. Ten tweede, wanneer je kinderen of huisdieren hebt, kan het nodig zijn de gordijnen vaker schoon te maken.

Toch wordt over het algemeen aangeraden om gordijnen minstens één keer per twee jaar schoon te maken!

Wat is de beste manier om gordijnen en vitrage te reinigen?

Technisch gezien kan je gordijnen en vitrage thuis wassen, maar dit brengt bepaalde risico’s met zich mee. Dit is een van de redenen waarom wij dit afraden. Voor de meeste gordijnen geldt dat wanneer ze in contact komen met water, de kans dat ze krimpen aanzienlijk toeneemt. Dit leidt ertoe dat gordijnen die in goede staat waren geruïneerd worden nadat ze thuis gewassen zijn. Bovendien kunnen gordijnen in de wasmachine niet alleen krimpen maar ook kreukels vertonen, omdat jou wasmachine waarschijnlijk te klein is. Daarnaast zijn er ook gordijnen die je thuis zelf niet kan schoonmaken. Dit zijn bijvoorbeeld: linnen gordijnen, gordijnen met zonsverduistering, velours gordijnen, zijde gordijnen.

Om schade te voorkomen raden wij aan om je gordijnen en vitrage te stomen bij een professionele textielreiniger zoals www.gordijnenstomen.nl of een ervaren gordijnen reiniger zoals www.stomerijsupernette.nl en www.curtaincleaning.nl.

Helaas is relaxatiekrimp niet uit te sluiten, maar wel zoveel mogelijk te minimaliseren door je gordijnen professioneel te laten stomen. Bij gordijnenstomen.nl wordt (in plaats van water) een speciale oplossing gebruikt die de conditie van je gordijnen behoudt en tegelijkertijd vuil, stof, bacteriën en vlekken verwijdert. Op deze manier kunnen wij ervoor zorgen dat je gordijnen professioneel en milieuvriendelijk gereinigd worden. Gordijnen en vitrage zijn items die een lange tijd mee kunnen gaan, dus goed onderhoud is van cruciaal belang.

Heb je geen zin of tijd om je gordijnen langs te brengen?

Bij curtaincleaning.nl weten we hoe druk onze klanten het kunnen hebben. Hierdoor heb je geen tijd (of zin) om je gordijnen van je rails te halen en langs te brengen naar de stomerij. Wij bieden onze klanten een complete A tot Z service aan. Om ervoor te zorgen dat het proces van gordijnen stomen zo soepel en probleemloos mogelijk verloopt bieden we naast onze normale ophaal- en bezorgservice ook een afhaal – en ophangservice aan. Wij kunnen de gordijnen bij jou komen ophalen, afhalen van de rails, stomen, strijken en weer ophangen op de rails. Zo heb je zonder moeite weer fris gereinigde gordijnen en vitrage.

Deze service bieden wij ook aan voor de horeca zodat hotels, restaurants en cafés verzekerd zijn van schone gordijnen.

Als je meer wilt weten over onze diensten, de kosten over het stomen van gordijnen of andere informatie aarzel dan niet om contact met ons op te nemen. Je kan ook direct online te bestellen! Wil je liever langskomen? Dan kan je natuurlijk gewoon je gordijnen en vitrage langsbrengen in onze stomerij. Wij staan graag voor je klaar om je gordijnen en vitrage te helpen onderhouden.

Worden gordijnen ook brandvertragend gemaakt?

Je gordijnen brandvertragend maken behoord zeker tot een optie. Dit kunnen wij doen op de locatie zelf of bij ons in de stomerij.

De middelen die gebruikt worden om gordijnen brandvertragend te maken, zijn onschadelijk en ongevaarlijk voor uw gezondheid en het milieu. Deze middelen vereisen verder geen specifieke voorschriften. Ook hebben de middelen om gordijnen brandvertragend te maken niet tot nauwelijks nadelige invloed op de eigenschap van de gordijnstof en geven geen vlekken. Het product dat gebruikt wordt om gordijnen brandvertragend te maken is zeer gebruiksvriendelijk. Nadat uw gordijnen brandvertragend zijn geïmpregneerd, ontvangt u een certificaat.

Gordijnen stomen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.
Accepteer de voorwaarden om door te gaan

×